© Simpals

Deciminute Film Festival sau Știri din Italia

1544602_10151916063971235_894562841_nВ

Și Italia își are ai săi „Chekany”, doar că nu în formă de parte a orașului, ci un oraș întreg – „Cecanno”. Anume în acest oraș s-a desfășurat festivalul Deciminute Film Festival, în cadrul căruia a fost prezentat desenul nostru animat – „Dji. Death Fails”. Festivalul (judecând după numele său) este orientat spre filmulețele de scurt metraj cu o durată totală nu mai mare de 15 minute.

La festival au participat lucrări înscrise la următoarele 5 categorii:

1. Selecția oficială: filme de scurt metraj internaționale;

2. ExtraLarge: filme de scurt metraj internaționale mai scurte de 15 minute;

3. Animație;

4. SPOT

5. Remake; remake-uri internaționale pe filme celebre cu o durată mai mică de 10 minute.

Timp de 5 zile juriul decidea cine este vrednic să poarte titlul de câșitgător al acestui festival, și a decis!!! La categoria „Animație” primul loc a fost acordat creației studioului de animație Simpals din Moldova – desenului animat „Dji. Death Fails”.

P.S.: apropo, festivalul a fost vizitat de supraveghetorul studioului, Serghei Kirillov, și composer-ul Denis Kiriliuk. În general, anume ei au rostit astfel de cuvinte precum: „Thanks maaam, thanks daaad”, și anume din mâinile lor am gustat lămâi și portocale italiene. Premiul deja e în drum spre Moldova, iar noi continuăm să călătorim prin lume cu moartea ghinionistă pe nume Dji.

 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *