© Simpals

Preproducţie

Prezentare

O satra de tigani mergeau prin Basarabia. Din motive nestiute moare calul eroului nostru, si el este nevoit sa se injuge la trasura in care se afla familia lui ca sa nu piarda satra. El trage trasura, fiind foarte cald, in sus si in jos pe cimpii, in pofida greutatilor.
In timpul noptii, dupa o zi grea, tiganul obosit aude in dumbrava nechezatul calului si decide sa il fure.
Ce s-a intimplat mai departe – pina una alta nu va vom povesti.

Personajele principale

Tiganul Gojo - 37 ani. Dupa profesie este fierar si spoitor. Slab si inalt ca o prajina. Imbracat traditional. Intr-o forma fizica buna, desi de pipa nu se desparte. Sarac. Poate cinta la chitara. Iubeste caii. Toate astea sunt unica lui bucurie. El ii intelege din jumatate de cuvint, poate sa  trateze orice boala, prin care, de fapt este renumit in toata mahala. Secretele veterinariei le-a mostenit de la tatal sau. Din pacate acest lucru nu-i aduce multi bani, de aceea el mai cistiga muncind ca fierar.
Foarte sarac. Capul familiei. Ocupa scara de mijloc a ierarhiei in satra.
Caracterul: Un optimist incurabil. Tentat mereu spre noi aventuri. Marinimos. Muncitor. Singuratic, aproape ca nu are prieteni.
Iubeste: familia, caii, libertatea, pipa, si sa cinte la chitara.
Nu iubeste: Lacomia, prostia, broastele (nimeni nu stie de ce), iarna.
Sotia Zara: O tiganca frumoasa de 30 de ani, insarcinata.Un pic morocanoasa, crede ca eroul nostru principal i-a stricat viata. Dar, indiferent de toate astea, il iubeste.
Bunelul Baro: tatal tiganului. Este un om in virsta de 60 de ani. Intotdeauna doarme si fumeaza pipa care e stinsa deja. Palarie mare si cizme nu pe marimea lui. Se misca cu ajutorul rudelor, in special cu ajutorul lui Tagar.
Fiul Tagar: Are 2 ani. Gol. Intotdeauna este alaturi de bunelul sau. Incearca sa-l ingrijeasca, viseaza sa devina muzicant.
Curcanul Ilo: Triseaza in carti. Chiar daca, Gojo nu prea il observa, Ilo e mereu linga el, pentru ca in ceilalti membri ai familiei nu prea are incredere. Se considera simbolul norocului in familie.

Storyboard