© Simpals

Pe strada noastră e sărbătoare!

28 octombrie (iar asta este astăzi) e Ziua Mondială a Animației. Așa că felicităm pe toți multiplicatorii cu ocazia acestei zile! Însă, între timp, noi pregătim pentru sărbătoare artificii de culori, salată, șampanie și calculatoare! Dacă sărbătorim atunci sărbătorim! :)

Istoria sărbătoarei:

Pe data de 28 octombrie, anul 1892, în Paris, magicianul Emile Reynaud a chemat publicul la un spectacol nou, care nu a mai fost văzut de nimeni – „Teatrul de optică”. Atunci, inventatorul talentat a prezentat pentru prima dată public aparatul praxinoscope, care arăta diafilme.

În ajunul acestei sărbători, animatorii din întreaga lume fac schimb de programele filmelor lor și prezintă premiere, iar proiecțiile cele mai bune sunt drept răsplată pentru toți cei care au avut răbdare să aștepte acest eveniment, un an întreg. În prezent, aceste sesiuni de desene animate au loc simultan în 104 țări!

Iar aceștia sunt multiplicatorii noștri – persoanele care au creat pentru voi desenul animat „Dji. Death fails”. Faceți cunoștință, studioul de animație Simpals.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *